dinsdag 16 september 2008

Eindelijk online met dommel

Zaterdag 9 Augustus.

Aangezien de homelink software mijn modem niet wil instellen en ik na de activatiecode de foutmelding krijg "could not connect with database". Besluit ik de scarlet gegevens terug in de modem te zetten. Zo kunnen we dit weekend toch nog online.

Ik probeer met mijn crm gegevens eens of ik zo op dommel kan.Niets
Na het lezen van de activatiebrief (voor de zoveelste keer) lijkt de news login nogal hard op een login voor internet. Ik gebruik hem en test hem met het paswoord... bingo ... Online met dommel!
Na wat surfen besluit ik de procedure nogmaals te volgen, anders zou dommel mijn voip gegevens mssn niet downloaden in de router.



Ik start de homelink software, geef activatiecode in. De foutmelding could not connect to database is weg.. en ik krijg weer het schermpje dat ik mijn modem moet laten opstaan voor updates. Net als de eerste keer.

Ik concludeer hieruit dat men, wanneer men de activatiecode indrukt ...reeds online moet zijn... anders krijgt men 'could not connect to database' . Lijkt allemaal logisch ... maar wanneer je homelink software je router niet configureerd raak je vast.

Ik word verplicht te gaan winkelen met de vriendin... Wanneer ik een aantal uren later thuiskom... brandt het VOIP lampje. Zelf bellen lukt dus al. Gelukkig.


Installatie door belgacom (3)

Vrijdag 8 Augustus.

Het is vrijdag dus ik neem maar verlof . Belgacom zou vandaag langskomen ... 3de keer goede keer?

Iets na 9 uur hoor ik een grote bgc cammionette voorbij rijden. Hij is er (eindelijk).

Ik vraag of hij ook de aanpassing in de centrale gaat doen.Hij weet niet goed wat hij moet komen doen... Komt er iemand na mij zei hij? Met al die olo's is hij duidelijk het noorden kwijt. Ik vertel dat dommel volgens mij de bgc apperatuur gebruikt dus dat ik hoop dat het strax werkt als hij weg gaat.

Zoals bij velen (en bij mij) zou Dommel op het 2de koperpaar geactiveerd worden (op het eerste is scarlet one nog actief). De man hangt een toestel aan mijn 2de koperpaar en rijdt dan naar de centrale... voor een dik uur ... . Moest hij niets achtergelaten hebben , ik zou denken dat hij niet meer terugkwam ;)

Hij komt terug en kan een of ander kast niet meer vinden. Dat blijkt allemaal recent veranderd te zijn voor VDSL ( ook rop genaamd) . En hij kan daar niet in (heeft geen juiste sleutels) . Hij lijkt het even op te geven en belt zijn baas.

Baas besluit af te komen met de juiste sleutel en heeft ondertussen ook een technsiche situatie plan gedoe gevonden. Oef dacht ik ... komt het misschien toch in orde.

Voor mijn 2de koperpaar actief te maken zou er een verlassing moeten gebeuren. Er wordt apperatuur aangeloten op het 2de koperpaar en op de aardingslus van het huis. Met een meetstok loopt hij de voortuin en oprit af. De las ligt pal onder de oprit.... Onze oprit moet opgebroken worden. Niemand ziet dat blijkbaar echt zitten. De man zegt dat de afstand tot de centrale gelijk blijft (welk koperpaar hij ook gebruikt) . En scarlet one wordt toch afgezegd nadat dommel actief wordt.
In onderling overleg (en mssn tegen de procedures in!) wordt beslist om dommel toch op het eerste koperpaar te installeren.

Ondertussen is de baas gearriveerd met de juiste plans en sleutels en verdwijnt de belgacom technieker terug naar zijn centrale. Na een 2 uur komt hij terug dat alles in orde moet zijn. Idd mijn sync speed is van 3.3 naar 4.6 gegaan .. mijn scarlet profiel is dus verandert in dat van dommel (turboline). Wanneer de belgacom man vertrekt is het ong 13 uur . De hele activatie heeft dus een halve dag geduurt.

Activatie Homeconnect met Homelink software

Ik kan direct online. Zonder veel nadenken start ik de homelink software op. De brief vermeld dat dit na 18 uur moet gebeuren. Geduld is een mooie deugd, niet aan mij besteed dus ;) .
Nadat ik de activatiecode indrukte vertelt de software dat ik het komende half uur de modem niet mag afzetten, aangezien hij updates gaat uitvoeren.

Surfen gaat vlot en ik besluit een speedtest te doen op userbase. Maar die zegt dat ik bij scarlet ben.... Ik heb dus een scarlet ip gekregen! Mijn frank valt.... om de modem te testen heb ik er weken geleden mijn scarlet gegevens ingestopt.... en dus ben ik aangemeld bij scarlet

Activatie Homeconnect met Homelink software (2)

Modem resetten! alles eruit. Het half uur voor de updates is ondertussen voorbij. Ik besluit vanvoor af te beginnen, anders zou het de VOIP gegevens waarschijnlijk niet in de modem worden gedownload en zal ik niet kunnen bellen.

Modem is gereset... kan niet op internet (logisch!). Ik probeer er voor te zorgen dat de homelink mijn modem configureerd. Ik installeer het programma opnieuw (op andere computers). Op een vista pc crashte de installatie. Op een andere pc wil de update het dan weer niet doen. Een herinstallatie op de pc die ik daarvoor gebruikte brengt mij terug op het scherm waar ik mijn activatiecode moet indrukken. Ik krijg de melding "could not connect to database". Ondertussen krijg ik het programma aan de praat op een laptop (dewelke ik niet draadloos aansluit) .Na het indrukken dezelfde melding "could not connect to database".

Na uren testen is het ook al na 18 uur. Dat kan het probleem dus ook niet zijn.
Dommel is niet meer bereikbaar telefonisch. Mijn vriendin eist de resterende aandacht op die dag ;)