dinsdag 16 september 2008

Eindelijk online met dommel

Zaterdag 9 Augustus.

Aangezien de homelink software mijn modem niet wil instellen en ik na de activatiecode de foutmelding krijg "could not connect with database". Besluit ik de scarlet gegevens terug in de modem te zetten. Zo kunnen we dit weekend toch nog online.

Ik probeer met mijn crm gegevens eens of ik zo op dommel kan.Niets
Na het lezen van de activatiebrief (voor de zoveelste keer) lijkt de news login nogal hard op een login voor internet. Ik gebruik hem en test hem met het paswoord... bingo ... Online met dommel!
Na wat surfen besluit ik de procedure nogmaals te volgen, anders zou dommel mijn voip gegevens mssn niet downloaden in de router.



Ik start de homelink software, geef activatiecode in. De foutmelding could not connect to database is weg.. en ik krijg weer het schermpje dat ik mijn modem moet laten opstaan voor updates. Net als de eerste keer.

Ik concludeer hieruit dat men, wanneer men de activatiecode indrukt ...reeds online moet zijn... anders krijgt men 'could not connect to database' . Lijkt allemaal logisch ... maar wanneer je homelink software je router niet configureerd raak je vast.

Ik word verplicht te gaan winkelen met de vriendin... Wanneer ik een aantal uren later thuiskom... brandt het VOIP lampje. Zelf bellen lukt dus al. Gelukkig.


Installatie door belgacom (3)

Vrijdag 8 Augustus.

Het is vrijdag dus ik neem maar verlof . Belgacom zou vandaag langskomen ... 3de keer goede keer?

Iets na 9 uur hoor ik een grote bgc cammionette voorbij rijden. Hij is er (eindelijk).

Ik vraag of hij ook de aanpassing in de centrale gaat doen.Hij weet niet goed wat hij moet komen doen... Komt er iemand na mij zei hij? Met al die olo's is hij duidelijk het noorden kwijt. Ik vertel dat dommel volgens mij de bgc apperatuur gebruikt dus dat ik hoop dat het strax werkt als hij weg gaat.

Zoals bij velen (en bij mij) zou Dommel op het 2de koperpaar geactiveerd worden (op het eerste is scarlet one nog actief). De man hangt een toestel aan mijn 2de koperpaar en rijdt dan naar de centrale... voor een dik uur ... . Moest hij niets achtergelaten hebben , ik zou denken dat hij niet meer terugkwam ;)

Hij komt terug en kan een of ander kast niet meer vinden. Dat blijkt allemaal recent veranderd te zijn voor VDSL ( ook rop genaamd) . En hij kan daar niet in (heeft geen juiste sleutels) . Hij lijkt het even op te geven en belt zijn baas.

Baas besluit af te komen met de juiste sleutel en heeft ondertussen ook een technsiche situatie plan gedoe gevonden. Oef dacht ik ... komt het misschien toch in orde.

Voor mijn 2de koperpaar actief te maken zou er een verlassing moeten gebeuren. Er wordt apperatuur aangeloten op het 2de koperpaar en op de aardingslus van het huis. Met een meetstok loopt hij de voortuin en oprit af. De las ligt pal onder de oprit.... Onze oprit moet opgebroken worden. Niemand ziet dat blijkbaar echt zitten. De man zegt dat de afstand tot de centrale gelijk blijft (welk koperpaar hij ook gebruikt) . En scarlet one wordt toch afgezegd nadat dommel actief wordt.
In onderling overleg (en mssn tegen de procedures in!) wordt beslist om dommel toch op het eerste koperpaar te installeren.

Ondertussen is de baas gearriveerd met de juiste plans en sleutels en verdwijnt de belgacom technieker terug naar zijn centrale. Na een 2 uur komt hij terug dat alles in orde moet zijn. Idd mijn sync speed is van 3.3 naar 4.6 gegaan .. mijn scarlet profiel is dus verandert in dat van dommel (turboline). Wanneer de belgacom man vertrekt is het ong 13 uur . De hele activatie heeft dus een halve dag geduurt.

Activatie Homeconnect met Homelink software

Ik kan direct online. Zonder veel nadenken start ik de homelink software op. De brief vermeld dat dit na 18 uur moet gebeuren. Geduld is een mooie deugd, niet aan mij besteed dus ;) .
Nadat ik de activatiecode indrukte vertelt de software dat ik het komende half uur de modem niet mag afzetten, aangezien hij updates gaat uitvoeren.

Surfen gaat vlot en ik besluit een speedtest te doen op userbase. Maar die zegt dat ik bij scarlet ben.... Ik heb dus een scarlet ip gekregen! Mijn frank valt.... om de modem te testen heb ik er weken geleden mijn scarlet gegevens ingestopt.... en dus ben ik aangemeld bij scarlet

Activatie Homeconnect met Homelink software (2)

Modem resetten! alles eruit. Het half uur voor de updates is ondertussen voorbij. Ik besluit vanvoor af te beginnen, anders zou het de VOIP gegevens waarschijnlijk niet in de modem worden gedownload en zal ik niet kunnen bellen.

Modem is gereset... kan niet op internet (logisch!). Ik probeer er voor te zorgen dat de homelink mijn modem configureerd. Ik installeer het programma opnieuw (op andere computers). Op een vista pc crashte de installatie. Op een andere pc wil de update het dan weer niet doen. Een herinstallatie op de pc die ik daarvoor gebruikte brengt mij terug op het scherm waar ik mijn activatiecode moet indrukken. Ik krijg de melding "could not connect to database". Ondertussen krijg ik het programma aan de praat op een laptop (dewelke ik niet draadloos aansluit) .Na het indrukken dezelfde melding "could not connect to database".

Na uren testen is het ook al na 18 uur. Dat kan het probleem dus ook niet zijn.
Dommel is niet meer bereikbaar telefonisch. Mijn vriendin eist de resterende aandacht op die dag ;)


dinsdag 5 augustus 2008

Dommel houdt belofte

Dinsdag 5 Augustus

Een drukke werkdag raced voorbij en voor zo'n harde werker als ik is het dus direct middag. Ik werk namelijk bij een maatschappij die ook wel bekend is als 'Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen. (Neen geen sarcasme , of toch?) ... enfin het doet gewoon geen kl*ten terzake.

Geen nieuws van Dommel. Dus is dommel zelf toch niet van zijn woord? Draait de helpdesk toch vierkant hoewel ze eigenlijk professioneel overkomen? Is al het voorgaande dan toch niet grotendeels de fout van een maatschappij ooit bekend onder de naam 'RTT' (BGC).

----
Rond 15 uur krijg ik telefoon.

Met Shedom . Wij hebben een aantal dingen nagekeken en bij belgacom een nieuwe activatiedatum afgedongen. Vrijdag 8 augustus (binnen 3dagen) wordt u lijn geactiveerd en kunt u van al onze diensten gebruik maken.
Dan komt er weer iemand van belgacom langs vraag ik?
Idd
Oeioei dacht ik. Ik bedank hem.
----

Thuisgekomen merk ik een nieuw voicemail bericht op van 13h 59. Belgacom! Neen niet de cois deze keer.

Goeiemiddag belgacom dienst kabelaansluitingen . Om de afspraak te bevestingen van vrijdag 8 augustus om een verlassing te maken op de hoofdkabel op het volgende adres (mijn adres) dank u.
---

Vorige keer was het ook een voicemail bericht. Heb ik deze telefoon echt gemist? Of spreekt BGC altijd voicemailberichten in ? Ach ... we hebben nu weer iets concreet.. en eigenlijk veel vlugger dan ik had durven hopen.
Vrijdag ... hopelijk meer! Maar dan wel hopelijk eindelijk een kleine review van dommel homeconnect!

Belgacom blijft dood. Dommel helpdesk (4)

Maandag 4 Augustus

Een weekje verder en een nieuwe maand breekt aan. We zijn nu een maand ver. In blijde verwachting zeg maar. Nujah die vergelijking gaat niet echt op zeker. Een zwangerschap kan je ongeveer (laten) uitrekenen. Zelfs plannen forceren in deze nieuwe tijd en weet-ik-veel-wat-nog-allemaal. Nuja in vergelijking is 1 maand niet lang hé ;) als ik me goed herinner was de opleveringstijd bij scarlet one indertijd nog een pak langer.

Maar die onzekerheid wil ik kwijt. Niemand contacteert mij om een opleveringsdatum af te spreken. Er is al 2 keer vanuit dommel contact opgenomen met bgc (telefonisch-mail). Tenminste dat laten ze mij geloven tijdens de helpdesk gesprekken.
Ik beslis om dommel nog maar eens te contacteren met de vraag hoelang ze denken dat het nog zal duren vooraleer belgacom mij contacteert.. en of er uberhaupt geen ander manier is om aan een afspraak te geraken... en wat is er eigenlijk misgelopen bij of met belgacom?
Ingegeven door die onzekerheid, bel ik dommel.

Dommel (4)
Verspreid over de dag bel ik talloze keren vruchteloos naar het 0800 nummer (meestal gsm, af en toe vaste lijn) .
Ik krijg de indruk dat er niemand werkt bij dommel vandaag;). Thuisgekomen probeer ik het eens via hun zonaal 011 nummer (ik bel thuis gratis naar vaste lijnen). Within temptation ea 'knallen' door de handenvrije 'speaker'. Neen er neemt niemand op. Het is bijna 10 voor 6 ... op de dommel site staat dat de helpdesk sluit om 18 uur. Ik volhard en probeer het een 2de keer, ondertussen kan ik toch andere dingen doen op mijn pc ea.
Ineens neemt er iemand op! Ik had er eerlijk gezegd niet opgehoopt.Ik dacht echt dat al die mannen een brugdag hadden genomen bij shedom.
Ik doe mijn verhaal
----
de dienst die daarvoor instaat..
Is niet bereikbaar zeker dacht ik in mezelf. Ja dat wist ik al toen ik de eerste keer belde , toen was het ongeveer half 6 (zie archief ;) ) .
... is niet meer bereikbaar. Maar ik zal hen een mailtje sturen.
Ik bedank hem en wordt in wacht gezet. Een mailtje sturen dacht ik in mezelf .. daar gaan we weer.. neen ik onthoud geen stemmen en weet niet of het nu dezelfde is als vorige keer
Voila mijnheer u zal nu morgen in de loop van de voormiddag gecontacteerd worden om een nieuwe activeringsdatum af te spreken
Morgen voormiddag op mijn gsm vraag ik ?
Eindelijk eens iets concreet sinds weken dacht ik. Moest de helpdeskmedewerker er zelf niet mee zijn afgekomen, had ik zelf gevraagd of er geen manier is om van hun.... zonder dat belgacom mij moet contacteren (wat ze blijkbaar niet doen)... een activatiedatum mee te krijgen. Ik kan namelijk wel tegen wachten , maar minder tegen onzekerheid.
ja mijnheer onze afdeling zal morgen contact met u opnemen op uw gsm nummer
Ik bedank vriendelijk en rond het gesprek af
----

Ik vraag me af waarom men de eerste keer niet voorstelt om zelf terug te bellen ;) (zie arcief). Nuja , de pessimist in mij zegt dat ze wel eens niet zouden kunnen bellen morgen. Zouden ze zoiets kunnen maken? Bij scarlet kon ook alles;) . Nuja het is concreet.. Morgen meer!




Ik maak even een balans op van al de gesprekken
1 ste keer - na de eerste poging binnen na een 5 tal minuten wachten
2 de keer - talloze vruchteloze pogingen via gsm... met vaste lijn (laat langer rinkelen!) ben ik na de 2de poging 'binnen'
3de keer - na de eerste poging ben ik binnen de 2 minuten 'binnen'
4de keer na talloze pogingen met gsm (versprijd over de ganse dag) en een aantal keren via de vaste lijn geraak ik maar niet binnen)

niets gehoord van belgacom . Dommel helpdesk (3)

Woensdag 30 juli

Waar ik als pessimist al voor vreesde is uitgekomen... Ik hoor al een kleine week niets van belgacom om met mij nieuwe afspraak te maken. Nochtans had ik na de vorige keer een zeer goed gevoel na het telefoontje met de dommel helpdesk. Ik moest een tijdje wachten maar ik voelde een veel grotere hulpvaardigheid én deskundigheid in vergelijking met de keren dat ik de scarlet helpdesk nodig had.

Ik vraag me af of het normaal is dat belgacom zolang wacht om mij te contacteren voor een afspraak .Hoewel de fout volgens mij bij belgacom ligt is elke rechtreekse vorm van support onmogelijk.

Dommel helpdesk (3)
Ik heb even tijd en ik neem mijn gsm om dommel te bellen. Met mijn ervaringen vorige week denk ik dat dit onmogelijk is... maar wie niet waagt blijft maagd zeker?
Onterecht blijkt want ik ben na de eerste poging en een minuutje wachten reeds 'binnen'.
------
Positief verrast doe weer maar eens mijn verhaal. Ondertussen zijn we ongeveer 11u45.

Ja mijnheer ik zal belgacom daarvoor moeten contacteren maar uit ervaring weet ik dat het moeilijk is om rond het middaguur iemand te pakken te krijgen daar, maar ik zal eens proberen.
Ik word een tijdje in wacht gezet. Hoop ondertussen dat mijn 'halfplatte' gsm batterij het nog even wil uithouden
Ja mijnheer ik krijg niemand te pakken bij belgacom. Maar ik zal een mail sturen naar de belgacom technieker met je gsm nummer om te vragen dat hij u zo snel mogelijk kan contacteren
Ik bedank hem en rond gesprek af
------

Neen ik geloof niet echt in de kracht van 'mails' als het op zo'n zaken aankomt. Een reply mail met een koppel mooi borsten heeft meer kans om gelezen te worden dan werkgerelateerde stuff. Vind het ook een rare gang van zaken.. maar wat kan die persoon bij dommel nog meer doen vraag ik me af? Ze zijn steeds vriendelijk en heb altijd de indruk dat ze er alles aandoen om mij te helpen... Maar goed .. nog steeds geen homeconnectaansluiting..dus wat kopen we daarmee? ;)

En daarmee is het middagpauze geworden op het werk ;)



Dommel Helpdesk (2)

Donderdag 24 Juli

Dommel helpdesk (2)
Ik volg de aanwijzigingen van de man van de helpdesk gisteren op en bel hen dus terug op. Ik merk dat de verhalen van userbase geen verzinsels zijn , want ik had gisteren blijkbaar geluk dat ik van de eerste keer en reeds na 5 minuten binnen was geraakt. Nu lukt het talloze keren niet... Base laat de telefoon aan de andere kant ongeveer 3.5 minuut rinkelen , en beslist dan dat de oproep onbeantwoordt is. Het is met andere woorden niet mogelijk om langer dan 3 minuten én een half in de wachtrij te staan met een gsm (van base). Ik beslis de vaste lijn van het werk dan maar te (mis)bruiken. met succes want na 2 pogingen ben ik binnen . En doe ik mijn verhaal.

Een vriendelijke man luistert , kijkt een aantal dingen voor mij na enz... . Hij zet me in wacht om naar belgacom te bellen en te horen wat er gebeurd is. Een tijdje later komt de medewerker terug en zegt dat een nieuwe afspraak nodig is (ondertussen ben ik ong 15 min in gesprek geweest via hun 0800 nummer) . Belgacom zou mij daarvoor contacteren op mijn gsm.







dinsdag 29 juli 2008

activatie poging 2

Woensdag 23 juli

Activatie poging 2
Vandaag heb ik dus mijn 2de afspraak met belgacom... zou het weer cois zijn die belt? Ik hou mijn gsm alvast weer in"t oog.. En hoop dat hij vroeg belt ... hij kan immers weer eens teveel werk hebben hé.
Uren gaan voorbij en er belt... niemand.
Ik bel even naar huis , merk dus tergelijkertijd op dat scarlet one VODSL nog steeds werkt, en vraag dus of er al iemand is langsgeweest. Niet dus

Belgacom helpdesk (4)
Ik bel naar de helpdesk en probeer te weten te komen waarom er niemand kwam. Dit is immers al de 2de afspraak die men niet nakomt.. en deze keer belt er zelfs niemand om de afspraak te annuleren. Ik denk even aan de loterij en denk dat ik deze keer misschien wel iemand aan de lijn kan krijgen die me wil helpen. Na ong 20 minuten wachten:

Mijnheer u bent hier geen klant. U betaald hier niets ik kan geen afspraken voor u nakijken. U wil naar dommel? Ken ik niet. U zal moet scarlet bellen
Scarlet denk ik? Ik heb net vertelt dat ik van scarlet naar dommel wil gaan. Ze zal wel dommel bedoelen zeker?
Ik bedank ze vriendelijk en zeg dat ik dommel zal bellen... Maar vertel dat ik de procedure niet goed begrijp en dat ik me afvraag wat dommel dan gaat doen? Terug naar belgacom bellen ?
Ze zet me even in wacht en haalt kennelijk ergens inlichtingen.
Ja dommel zal dan naar ons bellen , zij hebben daar de nummers en procedures voor.
Ik zucht in mezelf..en vraag bij mezelf af waarom het zo moeilijk moet.
Ik bedank de mevrouw nogmaals
Hebt u proximus
Ik vraag me af wat dat er nu weer mee te maken heeft. Niets zeker? Ik denk dat ze me een abonnement wil aansmeren. Ik vertel dat mijn vader idd proximus is
En u? U hebt nog geen gsm?
euh nee zeg ik. Toch geen mens die dat geloofd zeker? Waarschijnlijk zijzelf ook niet maar ze heeft denk ik al door dat ik geen intresse heb:p. Ik rond het gesprek af


Ondertussen is mijn neef afgekomen met zijn splinternieuwe laptop. Ik had em vertelt dat de activatie van homeconnect waarschijnlijk vandaag ging plaatsvinden. Ik vertel hem dat belgacom weer niet langs is geweest.. dat ze me niet willen helpen op hun helpdesk.. en dat ze me op de koop toe nog een abonnement van proximus willen aansmeren ook.

Helpdesk dommel (1)
Omdat volgens belgacom alles via dommel moet gaan bel ik het 0800 nummer van dommel. Het is ondertussen al bijna 18h. Na wat ik lees op userbase hou ik mijn hart vast en aangezien het bijna 18 uur is lijkt mijn poging nutteloos. IOnterecht blijkt want na een dikke 5 minuten maakt de kiestoon plaats voor een vriendelijke man van dommel. Ik doe mijn verhaal:

De dienst die daarvoor instaat is momenteel niet meer bereikbaar... bel morgen vanaf 9h terug dan kunnen we u direct een nieuwe datum megeven enz...
Ik bedank de persoon

Belgacom(3) de helpdesk

Dinsdag 22 juli

Geen activatie , dat zal morgen zijn zeker?
Geen technieker langsgeweest vandaag, geen activatie. Ik merk op dat de eerste pro forma factuur van dommel wel gemaakt is en dat de dommiciliering blijkbaar ook in orde is.
Zoals ik met cois heb afgesproken, zal hij dan wel morgen komen. De activatiedatum op de dommel activatiebrief zal ik laten voor wat hij is

Belgacom (3) de helpdesk
Ik besluit om belgacom te bellen in verband met mijn afspraak van morgen. Ik wil vragen of cois eventueel in de voormiddag kan langskomen, zodat hij niet weer teveel werk zal hebben. Tevens zou ik op die manier de afpraak bevestigd zien enz..

Belgacom 0800 nummer.. geen optie die echt past bij wat ik nodig heb. Ik druk om een storing melden. Ik zet de speaker op voor de welbekende wachtmuziekjes. Na ca 15 min neemt een vrouw op en doe mijn verhaal.

Mijnheer , u bent geen klant hier. Ik kan niets voor u doen.
Ja maar ik heb toch rechtreeks contact gehad met belgacom (cois) voor een 2de afspraak.
Ik kan niets voor u doen, ik kan enkel iets zien voor belgacom klanten.. je moet denk ik bij de klantendienst zijn..
Ze zet me in wacht en belt intern naar een andere dienst
Ja meneer , het kan inderdaad dat wij aansluitingen doen van dommel , maar dat is in opdracht van dommel en je moet naar hun bellen
Ok dan maar denk ik en ik rond het gesprek af.

Schandalig hoe belgacom omgaat met de taak als netwerkbeheerder denk ik bij mezelf. Het is 5 na 12 om de infrastructuur in een apart bedrijf te gieten om de concurentie eindelijk kansen te geven.. Nuja ik leef nog steeds in belgië zeker?
Scarlet helpdesk was ook net een lotje uit de loterij.. valt ie of valt ie niet? Helpen ik of niet?

Belgacom hoeven ook niets meer te leren, net als de loterij is dat een overheidsbedrijf en die dienen blijkbaar om de mensen te pluimen..en krijgen daar natuurlijk alle mogelijke middelen voor.

Achjah wat maakt het uit om tegen de heilige huisjes te stampen hé ;) ...Gewoon wachten tot morgen tot dat cois langskomt:)

Dommel activatiebrief en gegevens zijn binnen

Vrijdag 18 juli

Dommel activatiebrief is binnen

Een grote envelop , een gebrand cd'tje met update's voor de homeconnect software en een brief met aanloggegevens ligt op me te wachten als ik thuiskom.

Activatiedatim dinsdag 22 juli staat er te lezen. 22 juli vraag ik me af? Ik had een afspraak met de belgacomtechnieker een dag later... Ik besluit gewoon af te wachten op welke van de 2 dagen een technieker komt en wanneer de activatie plaats zal vinden.

Ander dingen aan mijn hoofd in een weekend é ;)

belgacom (2) De cois heeft teveel werk meegekregen!

Woensdag 16 juli

De cois heeft teveel werk!
Vandaag komt belgacom langs voor de activatie.
Ik heb nog geen activatie brief en/of loggin gegevens ontvangen van dommel maar via userbase/tik heb ik gelezen dat dommel ook werkt met tijdelijke (temp) accounts. Geen probleem dus. Ik hou vandaag op het werk mijn gsm in "t oog... zodat ik de cois zijn telefoontje niet mis.

Rond 16 h belt cois
Ja mijnheer, ik heb hier nog een werkske voor adres xxxx xxx ik ga daar vandaag nimmeer geraken, ik heb teveel werk gehad met xxxx (verstond dit niet) en uitgelopen en ... .
Geen probleem dacht ik bij mezelf, kom morgen gerust langs mijnheer.
Ik heb derjust den dispatch gebeld, en die hebben gezegt da ik de klant moet opbellen voor een nieuw afspraak, en da kan ten vroegste woensdag 23 juli. Ja spijtig kan er weinig aandoen enz
Ja inderdaad weinig aan te doen bevestig ik , ik kijk even op mijn kalender op de pc naast mij en ik bevestig een afspraak voor 23 juli
Ik zal het doorgeven aan dispatch
Ik bedank vriendelijk

Ja kijk , scarlet one is nog actief en op een week steekt het nu ook niet zeker hé. De cois lijkt nen sympathieke kerel aan de telefoon.. . Ik begrijp waarom geert H zolang op cois aant roepen is in zijn conference. Ik stel cois voor als iemand die tegen zijn collega's dagelijks zegt 'vroeger toen het nog RTT was, was alles beter' ... maar genoeg etiketten op mensen gekleefd die we amper kennen ;) . Wachte op volgende woensdag!

Belgacom (1) belt me voor een afspraak

Vrijdag 11 Juli

Belgacom(1) voor een afspraak
Mijn vriendin beluistert een aantal gemiste oproepen (voicemail berichten) voor mij terwijl ik een gevaar beteken voor de medeweggebruikers op de antwerpse ring. Want wanneer ze zegt dat 'den belgacom' op mijn voicemail staat wil ik natuurlijk zo snel mogelijk weten wat die mensen bij mij verloren zijn.

Mijnheer tis hier met den belgacom, het is voor de aansluiting van uw lijn op adres xxxxxx xxx. Om deze lijn actief te maken voor adsl, het meeste werk is in de centrale. We komen op woensdag 16 juli en we zullen een uur op voorhand bellen , zodat u percies weet wanneer we komen.

De man klinkt vriendelijk, maar ik heb toch een aantal pogingen nodig voor ik zijn bericht helemaal heb begrepen (bovenstaande is een korte samenvatting). Algemeen nederlands is zeker mijn sterkste punt niet , en was dat ook omgekeerd? Never mind .. Waar ik wel zeker van ben, is dat geert H deze man aan de lijn moet hebben gehad toen hij zijn befaamde belgacom sketch schreef...vanaf nu noem ik hem 'cois'.


Ik wist van userbase dat dommel homeconnect wholesale is van belgacom en dat belgacom in opdracht van dommel de lijnen komt aansluiten. Gelukkig maar want in dat voicemail bericht is er nergens sprake van dommel.
Ik vraag me af wat belgacom bij mij thuis binnen komt doen? ik heb toch een werkende adsl lijn waarop nu scarlet one actief is? Later zou ik ergens lezen dat dommel blijkbaar op je 2de koperpaar wordt geactiveerd , en er dus ook een nieuw (2de) aansluitingspunt wordt gezet bij je thuis. Bij mensen die van telenet komen ligt dit anders, en hoe het zit met belgacom moet je me ook niet vragen.

Aangesloten worden op donderdag 16/7 na iet meer dan 2 weken.. wat snel vergeleken met scarslet.
Gelukkig is het vakantie en is er altijd wel iemand thuis om de cois binnen te laten.. zo hoef ik geen verlof op te nemen ;)



Bevestiging aankomst contract

Zaterdag 5 juli

CRM
Na wat surfen op dommel site zie ik een inlogscherm voor klanten. Ik tik mijn e-mail en passwoord in en kom op de crm pagina terecht.
Hoewel het allemaal logisch lijkt, ben ik toch verbaasd. Zeker als ik zie dat ze ook mijn contract hebben ontvangen en verwerkt (vinkje 'yes'). Ze volgen hun administratie toch redelijk goed op heb ik de indruk.

Ik heb de overgang van belgacom naar scarlet premium (student) en daarna scarlet one in mijn achterhoofd zitten en daar bleven de eerste tekenen van leven veel langer uit.


Contract doofaxen

Vrijdag 4 Juli

Contract doofaxen
We ondertekenen alle pagina's van het contract en faxen het naar dommel.

Afhaling doos en activatie

Donderdag 3 Juli

Afhaling doos
Een uurtje recup opnemen om de siemens gigaset op te gaan halen bij tornado in aarschot (nog mooie omwegen moeten maken omdat sommige alternatievelingen het nodig vinden om voor belachelijk veel geld te liggen zuipen en smoren op een wei in werchter en het daarbij ook nodig vinden om alle invalswegen te bezetten.

GIGA bleek nog een understatement te zijn na het openen van de doos... Het ding blijkt zowat de helft groter te zijn dan mijn fritzje. De doos bevat alles wat het hoort te bevatten.

Activatie
Over de software had ik op userbase al enkele dingen gelezen. Bij de installatie bleek '.net frame' van m$cr$s$ft foutmeldingen te genereren waardoor de eigenlijke installatie van de homeconnect software niet geinstalleerd kan worden. Ik download nog een andere versie van de m$cr$s$ft site maar het mag niet baten. Ik besluit om het ding dan maar te testen op een oude (p800) desktop. Na lange tijd blijkt het krel de software succesvol geinstalleerd te hebben. Op userbase gaan er stemmen op dat de software te zwaar zou zijn en dat men beter een andere programmatieomgeving had gekozen.

Eens de software opgestart wordt ik evenwel positief verrast. De menu's zijn sober maar zeer duidelijk en de registratieprocedure verloopt vlot. Tot slot kiezen we om het contract zelf af te printen en via fax te verzenden (sneller).




maandag 28 juli 2008

Provider hopping

In deze blog kan je meegenieten wat providerhopping kan teweeg brengen. Een soap die er eigenlijk geen mag zijn, en dus ook door geen enkel creatief brein op voorhand kan bedacht worden.

Scarlet One -> Dommel homeconnect

Alletwee zijn het all-in-one produkten, ook wel triple play genoemd (in combinatie met bijv: digitale tv of een gsm abbonement ). Dergelijke paketten bieden de consument in vele gevallen een scherpere prijs, gecombineerd op 1 factuur.
De 2 grote spelers (telenet en belgacom) bieden na het succes van scarlet one ook gecombineerde paketten aan in combinatie met digitale tv.

Om de (goedkopere) concurentie een hak te zetten beslist belgacom om de kosten van een discovery lijn met 45 % te verhogen.
Omdat belgacom discovery lijn (+nummerweergave en voip via betamax) daarmee amper goedkoper uitkomt dat Dommel homeconnect besluit ik om mij in te tekenen op dommel homeconnect